• RADLER SYCYLIJSKA POMARAŃCZA Z LIMONKĄ 0,0%

    Nowość

    Nasz nowy Radler jest jak pocztówka z Włoch. Sycylijska Pomarańcza połączona z Limonką to smak wakacji, podróży i beztroski. Możesz się nim spokojnie delektować w każdej sytuacji, nawet w najgorętsze dni, bo ma 0,0% alkoholu. Połączenie delikatnej piwnej goryczki naszego Jasnego Okocimskiego i wyrazistego smaku owoców sprawi, że lato będziemy wspominać jeszcze lepiej.

  • Radler Malina z Borówką Amerykańską 2%

    Nowość

    Prawie cały rok wszyscy czekamy na sezonowe owoce, a gdy już się pojawią, dostępne są przez bardzo krótki okres. Dlatego, by zatrzymać na dłużej ten wyczekiwany smak, uwarzyliśmy nowego Radlera – Malina z Borówką Amerykańską. Połączenie lemoniady z delikatną goryczką naszego Jasnego Okocimskiego sprawia, że całość jest wyjątkowo orzeźwiająca. I teraz smakiem lata można cieszyć się przez okrągły rok.

  • Radler z limonką

    I MIEJSCE CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2015

    „Historia naszego browaru sięga XIX wieku, kiedy uwarzyliśmy pierwsze w Polsce jasne pełne. Jesteśmy dumni, że możemy ją pielęgnować. Dlatego, gdy warzymy piwo, to tylko najlepsze z najlepszego. Do Jasnego Okocimskiego dodaliśmy lemoniadę z limonki i tak powstał nasz Radler z Limonką. Długo szukaliśmy tego idealnego balansu pomiędzy orzeźwiającym, lekkim piwem a wyrazistym smakiem cytrusów, ale było warto. Jego smak niejednokrotnie docenili jurorzy konkursu Chmielaki Krasnostawskie, a w 2017 roku zdobyliśmy tam srebrny medal.”

    Mariusz Karaś, piwowar od 24 lat

    Więcej
  • Radller grejpfrut z limonką

    I MIEJSCE CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2016

    „W Okocimiu zawsze najważniejsza jest jakość. Jak warzymy piwo, to tylko najlepsze z najlepszego – tak, aby smakowało nam i naszym najbliższym. Dlatego Radler Grejpfrut z Limonką powstał z połączenia Jasnego Okocimskiego z lemoniadą z grejpfrutów i limonek. To połączenie tego, co w radlerach najważniejsze: lekkiego piwa oraz orzeźwiającego, cytrusowego smaku. Nasz wysiłek został nagrodzony na ogólnopolskim konkursie Chmielaki Krasnostawskie 2016, gdzie nasze piwo otrzymało złoty medal.”

    Mariusz Karaś, piwowar od 24 lat

    Więcej
  • Radler limonka z owocami leśnymi

    NOWY SMAK ORZEŹWIENIA

    „W naszym browarze nie ma osób przypadkowych. Tutaj dla każdego radością jest zarówno świetnie uwarzone piwo, jak i sama praca przy jego tworzeniu. Bo mamy taką zasadę Rób to, co kochasz. Tak właśnie powstaje nasz Radler z limonką i owocami leśnymi – to połączenie Jasnego Okocimskiego i lemoniady z owoców leśnych. Jest w nim wszystko: lekkość piwa, owocowy smak i orzeźwienie. Dlatego nasz Radler z limonką i owocami leśnymi będzie idealnym dopełnieniem letnich dni i wieczorów.”

    Mariusz Karaś, piwowar od 24 lat

    Więcej
  • Radler truskawka z kwiatem lipy

    Nowy Smak

    „Tu w Okocimiu piwo to nasza pasja, dlatego nieustannie szukamy nowych rozwiązań. Kiedy szukaliśmy nowego smaku radlera, byliśmy pewni jednego – musi być wyjątkowy. I właśnie tak, zgodnie z naszą zasadą najlepsze z najlepszego, powstał nowy Radler Truskawka z kwiatem lipy. Dzięki połączeniu Jasnego Okocimskiego i lemoniady z truskawek i kwiatu lipy, otrzymaliśmy orzeźwiające piwo pełne lekkości oraz wyrazistych, owocowych smaków. Nasz nowy Radler doskonale ugasi pragnienie i orzeźwi w upalne dni.”

    Mariusz Karaś, piwowar od 24 lat

    Więcej
  • RADLER JABŁKO Z CZEREŚNIĄ 0,0%

    Nowość

    Nie ma to jak wakacje w naszym pięknym kraju. Dlatego właśnie stworzyliśmy Radlera Jabłko z Czereśnią, który ma zdecydowanie polską duszę. Smakuje jak cudowne polskie, beztroskie lato – w górach, na mazurach, nad morzem albo na działce. Możesz się nim delektować w każdej sytuacji, bo ma 0,0% alkoholu. Trudno sobie wyobrazić gorące, letnie dni bez okocimskiego Radlera o prawdziwie polskim smaku.

  • RADLER WIŚNIA Z PIGWĄ 0,0%

    Tu, w Okocimiu, mamy swoje zasady i kochamy to, co robimy. Dlatego opracowanie receptury naszego bezalkoholowego radlera Wiśnia z Pigwą zajęło nam trochę czasu, ale wysiłek opłacił się. Dzisiaj, w Twoje ręce, oddajemy wyjątkowe piwo, w którym delikatna piwna goryczka świetnie współgra z wyrazistym smakiem owoców. Radler Wiśnia z Pigwą 0,0% to piwo, które idealnie orzeźwia oraz gasi pragnienie w ciepłe, letnie dni. Spróbuj! Uwarzyliśmy je dla Ciebie.

  • O.K. BEER

    REGIONALNA “OKEJKA”

    Nasze jasne piwo eksportowe

    O.K. Beer warzymy i eksportujemy do krajów na całym świecie już od ponad 50 lat! To nasze kultowe piwo o wielu obliczach i jednym, niepowtarzalnym smaku. Dla rodzimych piwoszy jest po prostu okejką, dla innych krakowianką, a na drugiej półkuli zwie się Stawski – na cześć Polaka, który rozsławił nasz browar za oceanem. Niezależnie od tego, jak je nazywano, to piwo było przez wielu uważane za najlepsze warzone w kraju. Dlatego dziś, dostępne głównie w okolicach browaru, znika z półek tak szybko, że trudno je upolować. Zostało też nagrodzone złotym medalem w konkursie „Chmielaki Krasnostawskie 2016” w kategorii piw jasnych w stylu  European Mild Lager.

  • Mistrzowski Porter

    Mistrzowska receptura w bałtyckich porterach

    MOCNO DOJRZAŁY

    „Nasz Mistrzowski Porter to wyjątkowe piwo, które długo leżakujemy, cierpliwie czekając. Jest idealnym wzorem porteru bałtyckiego – ma głęboki kolor, niepowtarzalny zapach i wyjątkowy smak, który po spróbowaniu długo pozostaje w ustach. Do jego warzenia używamy specjalnej kompozycji słodów, m.in. monachijskiego, karmelowego i palonego. To dzięki nim wyczuwamy aromaty kawy, czekolady, a nawet suszonej śliwki. Na European Beer Star 2015 w Norymberdze nasz Mistrzowski Porter otrzymał złoty medal. To dowód na to, że jeżeli Robisz to, co kochasz to inni to docenią.”
    Kazimierz Janik, piwowar od 32 lat

  • Mocne Dubeltowe

    JEDNO Z PIERWSZYCH MOCNYCH PIW W POLSCE

    POTĘGA PIWNEJ PEŁNI

    „Nasze Mocne Dubeltowe to jedno z pierwszych mocnych piw w Polsce. Wciąż tworzymy je w myśl naszej zasady Warzymy, nie produkujemy – tak, by nie miało sobie równych. Jest ono pełne i esencjonalne, zachwyca zdecydowaniem i głębią smaku. Znajdziemy w nim wyraźne nuty słodu, zboża i zdecydowaną goryczkę. To piwo, które nie znosi kompromisów, jest szczere, wynika z naszej tradycji i doświadczenia. Tego zdania byli też profesjonalni degustatorzy, którzy Mocne Dubeltowe nagrodzili medalami, w tym podczas konkursu Golden Beer Poland 2013.”
    – Jan Horyń, piwowar od 19 lat

  • Klasyczna pszenica

    ZŁOTY MEDAL EUROPEAN BEER STAR 2017

    NATURALNIE MĘTNE

    „Mamy taką zasadę, że piwo warzymy, a nie produkujemy. Jednak Klasyczna Pszenica wymaga od piwowara jeszcze więcej uwagi. Proces warzenia jest tu znacznie bardziej pracochłonny i wymaga dwa razy więcej kroków, niż w przypadku innych piw, ale warto. Dzięki temu otrzymujemy niefiltrowane piwo o idealnej mętności, które pachnie goździkami, morelami i bananami. Orzeźwia i gasi pragnienie. Nasz wysiłek został doceniony na prestiżowym konkursie European Beer Star 2017 w Monachium, gdzie zdobyliśmy złoty medal. Wygrać Klasyczną Pszenicą w Niemczech, kraju piw pszenicznych, to jest naprawdę coś!”

    Adam Surmacz, piwowar od 21 lat

  • Jasne Okocimskie

    NASZA DUMA I FLAGOWY WARIANT

    LAGER TRZYSKŁADNIKOWY

    „Jan Goetz mawiał, że uczciwe piwo samo się obroni. Dziś też, zgodnie z naszą zasadą Pracą i prawdą, nie uznajemy drogi na skróty. Dlatego Jasne Okocimskie warzymy zgodnie z piwowarską sztuką, tylko z trzech składników: wody, słodu jęczmiennego i chmielu. Takie metody są bardziej pracochłonne, ale to właśnie dzięki nim piwo ma zdecydowanie lepszy, bogatszy smak. Uwalnia pełnię słodu, przyjemną goryczkę i charakterystyczny aromat chmielu.”

    Szczepan Zydroń, piwowar od 21 lat

  • OKOCIM 0,0%

    Nowość

    „Okocim 0,0% to prawdziwe piwo, warzone zgodnie ze starannie opracowaną recepturą. Nie zawiera żadnego alkoholu. Warzone jest z piwnych składników: aromatycznego chmielu oraz nadającego wyrazisty smak słodu jęczmiennego. To sprawia, że nowy Okocim 0,0% ma w pełni piwny smak, klarowną, nasyconą barwę i pachnie tak, że aż chce się go wypić. Inni próbowali, a nasi piwowarzy dokonali tego – uwarzyli piwo 0,0%, które pozostało piwem.”

    Paweł Zych, piwowar od 26 lat.